Hälinästä hetkeksi off tilaan – Ajattelu on yksi luovuuden jaloimmista muodoista

Utö ja minä. Paikka, johon palaan joka vuosi. Paikka jossa palaan menneisiin ja katson tulevaan. Paikka josta palaan pää kirkkaana ja mieli valoisena. Paikka joka on tarpeeksi lähellä, mutta tarpeeksi kaukana.

Moni meistä miettii juuri nyt yrityksen suuntaa hyvin monimutkaisessa ja vaikeasti ennustettavassa ympäristössä. Strategian päivityksessä skenaariot ja ”entä jos” työskentelyn merkitys korostuu enemmän kuin koskaan.

Tekeminen jalostuu arjessa juuri hetkeksi ”off ”nappia painamalla. Omassa työssäni moni merkityksellisin oivallus tai päätös on tapahtunut juuri tällaisissa hetkissä.

Aikaisemmalla työnantajallani oli työsuhde-etuna vapaata, omaa aikaa viikoittain määrätyn ajan omavalintaiseen itsensä kehittämiseen.Etuna jälkeenpäin ajatellen todellinen helmi.

Itse olen tässä aikoinaan epäonnistunut monia kertoja ja siksi muistutan sen tärkeydestä juuri nyt kun toinen vuosipuolisko on startannut ja off asennon katoaminen täydellisesti arjessa on iso riski. Off asento ei tarvitse tarkoittaa Utön saarelle matkustamista. Pieni kalenteroitu hengähdys riittää.

Uusien ideoiden ja oivallusten syntymiseen tarvitaan siis omien ajatusten kuuntelemista. Luovuutta voi kehittää ja luovuus on avainasemassa innovaatioiden synnyssä.

Innovaatioiden syntyminen on toki monimutkainen prosessi. Oman ajattelun mahdollistamisen lisäksi paljon tiimityötä ja eri ideoiden yhdistämistä. Myös aktiivinen asiakkaiden kuuntelu sekä kokeiluja salliva työympäristö luo innovaatiolle parhaimman kasvualustan.

Uudet ideat syntyvät kun mieli on avoin, virkeä ja kirkas. Patteritkin täytyy ladata säännöllisesti. Muutoin laite lakkaa toimimasta.

Yksi tapa nostaa omaa energiatasoa ja oppia uutta on oma mentori.

Voimaantumista ja uusia innovaatioita voi syntyä myös ammattitaitoisen ja kokeneen vuokrajohtajan kautta.

Pidä huolta omasta energiatasostasi. Off nappia hetkeksi painamalla. Tälläkin viikolla.